Web Analytics Made Easy - Statcounter


     

 

 

   

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان؛  شهر ۸۰۰ ساله حریره  است که بقایای آن در مرکز ساحل شمالی جزیره کیش کشف شده است که باستان شناسان این بنا را متعلق به دوره ی ساسانیان و دوره ی اسلامی می دانند، وسعت این شهر در فضایی بالغ بر سه کیلومتر شکل گرفته است که نشان دهنده حضور جمعیت زیادی در این شهر حریره بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهر باستانی در بخش جزیره کیش از توابع شهرستان بندرلنگه است که هرساله پذیرای گردشگران و باستان شناسان زیادی از نقاط مختلف کشور و جهان است. در واقع در شمال کیش و در نزدیکی مجموعه ورزشی المپیک ، ویرانه هایی قرار دارد که بقایای شهرتاریخی حریره می باشند.

بر اساس تحقیقات باستان شناسان، شهر حریره دارای مجموعه ساحل، خانه اعیانی، حمام، مسجد وقنات های قدیمی است، همچنین پستی و بلندی های خرابه های شهر حریره حدود ۱۲۰ متر بوده است.

گذر زمان و فرسایش باعث شده تا اکنون تنها فقط معماری کلی از این بنا باقی بماند به طوری که اکنون اندکی اتاق ها و سقف ها سالمی به جا مانده است اما در قسمت هایی از این بنا پوشش های تاقی شکل تاکنون تخریب نشده است.

معماری یک پارچه و درون گرا ویژگی بارز این بنا

معماری درون گرا و و یک پارچه از ویژگی های بارز این است، و معماری دفاعی و درون گرا در ساخت این بنا استفاده نشده است، داشتن ساحل صخره ای در بخشی از جزیره هرمز و وجود سه خلیج و بندرگاه طبیعی و قرار گرفت در نزدیکی دریا و سواحل شمالی از جمله عللی است که در زمان ساخت این بنا توسط معماران در نظر گرفته شده است.

خانه اعیانی که درشهر حریره قرار دارد، که این خانه برای اغلب برای خانواده های پرجمعیت ساخته می شد و اکنون نیز به  دلیل وجود فضاهای مختلف در این شهر، طبق اکتشافات باستان شناسان در این گوشه هایی از این شهر از کاشی های ستاره ای شکل استفاده شده است. که این کاشی ها شباهت زیادی به کاشی هایی درزمان ایلخانان  بر روی بنای تخت سلیمانیه سلطانیه مورد استفاده قرار گرفته دارد.

ساخت کانال ها و راهروها به عنوان راه های مخفی

این مجموعه  که در نزدیکی دریا ساخته شده دارای معماری و فضاهای ناشناخته است، که  وجود کانال ها افقی و زیرزمینی و همچنین چاه ها در جاهای مختلف این شهر وجود دارد که جذابیت خاصی به این شهر داده است. برخی از محققان بر این عقیده اند که از این کانال ها و راهروها به عنوان راه های مخفی در زمان وقوع حمله دشمنان مردم برای در امان ماندن جان خود از آن استفاده می کردند.

 

 ساخت این اثر در زمان ایلخانان

در این شهر حمام های مختلف وجود دارد که صحن های مختلف آن دارای مساحت تقریبی ۵۰۰ مترمربع، سربینه و گرمخانه و حمام است که به وسیله راهروی سرپوشیده جدا شده است. همچنین در قسمت دیگر این حمام نیز دو خزینه کوچک و بزرگ در جنوب گرمخانه در آخرین بخش ساختمان ساختمان ساخته شده است.

برخی از باستان شناسان این حمام را یکی از قدیمی ترین حمام های ایران می دانند چرا که در اکتشافات آن ها آثاری مربوط به دو دوره ایلخانی و دوره تیموری به دست آمده است که با توجه به ابعاد حمام ها می توان این موضوع را دریافت که هرکدام از این حمام ها که بر روی فراز تپه ای بلند ساخته شده اند متعلق به اعیان بوده است.

شش چاه، و یک پلکان سنگی که محیط بیرونی مجموعه حمام ها و چهارچاه نیز در فضای داخلی مجموعه در مجاورت ساحل شهر حریره و در نزدیکی مجموعه صنعتی قرار داشته که این آثار در حین حفاری های انجام شده، مشاهده شده است.

در قسمت منتهی به دهانه خلیجی که در قسمت شرقی این حمام ها قرار دارد می توان صدف ها و گوش ماهی که شکار شدند را مشاهده کرد که حاکی از فعالیت صیادان در این منطقه  وحتی صید مراورید بوده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 مشکل ۵۰ ساله ساکنان جزیره قشم حل شد

به گزارش همشهری آنلاین،‌ از حدود ۵۰ سال پیش، صدور اسنادی موسوم به رفسنجان سبب شده بود دعاوی حقوقی متعددی در جزیره قشم ایجاد شود و افراد حقیقی متعددی مدعی مالکیت زمین‌های مردم و اهالی این جزیره و حتی ساختمان‌های دولتی شوند. اکنون با سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان، ساکنان این جزیره در آب‌های نیلگون خلیج فارس، سندهای مالکیت خود را از دست محسنی اژه‌ای گرفتند.

مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شد، اظهار کرد: چالش اسناد رفسنجان یکی از مشکلات مهم در جزیره قشم بود که براساس آن، از حدود ۵۰ سال پیش، ۷۱۴۲ فقره سند موسوم به اسناد رفسنجان بدون تعیین محدوده دقیق تحویل افراد شده بود که این موضوع هم مشکلاتی را برای مردم به‌وجود آورده و هم موانعی را در پیشبرد عمران و آبادانی این جزیره ایجاد کرده بود.

وی بیان کرد: محدوده اسناد موسوم به رفسنجان تعریف نشده بود و به همین دلیل در سال‌های متمادی تعارض‌های متعددی به‌وجود آمده و پرونده‌های زیادی تشکیل شده بود که این موضوع موجب کاهش ثبات مالکیت در جزیره قشم شده بود. بر این اساس، دستگاه قضایی استان هرمزگان با همکاری اداره کل ثبت اسناد و املاک، دستگاه‌های اجرایی متولی و منطقه آزاد قشم به موضوع تعیین تکلیف اسناد رفسنجان جزیره قشم ورود کرد و به یُمن سفر رئیس قوه قضائیه، شاهد گره‌گشایی از این مشکل ۵۰ ساله مردم قشم و تحویل اسناد اهالی این جزیره توسط محسنی اژه‌ای بودیم.

او یادآوری کرد: پیش از این، با ورود دستگاه قضایی، منطقه آزاد و دستگاه‌های اجرایی به این موضوع، بودجه‌های لازم در این رابطه پیش‌بینی شده بود و به موازات آن، تعدادی از شرکت‌های خصوصی پای کار آمدند و عملیات نقشه‌برداری و تعیین محدوده دقیق اراضی موضوع این اسناد انجام شد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: مردم قشم پیش از این به‌دلیل مشخص نبودن تعداد و محدوده اسناد موسوم به رفسنجان دچار مشکلات زیادی بودند و صاحبان آن‌ها به‌دلیل همین مشکلات نمی‌توانستند از آن‌ها استفاده کنند که با پیگیری موضوع توسط دستگاه قضایی، تعداد و محدوده دقیق این اسناد مشخص شد.

وی تأکید کرد: با سفر محسنی اژه‌ای و تعیین تکلیف اسناد رفسنجان، علاوه بر اینکه یک چالش مهم حقوقی از پیش روی مردم قشم برداشته شد، این موضوع موجب افزایش ثبات مالکیت در این جزیره نیز شد و با ایجاد ارزش افزوده، منافع متعددی برای مالکان این اسناد به همراه داشت.

رئیس کل دادگستری هرمزگان با تأکید بر اینکه با تعیین تکلیف اسناد رفسنجان از لحاظ مساحت و مختصات هیچ تغییری در این اسناد ایجاد نشده است، افزود: با این اقدام ضمن تعیین محدوده اراضی، بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای به همان میزانی که در اسناد موسوم به رفسنجان قید شده است، اسناد تک برگ برای مردم صادر شد.

انتهای پیام

کد خبر 849017 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه جزیره قشم غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای استان هرمزگان

دیگر خبرها

  • مشکل تردد در شهر ایلام وجود ندارد
  • مشکلی برای تردد در شهر ایلام وجود ندارد
  • هیچ گونه مشکلی برای تردد در شهر ایلام وجود ندارد
  •  مشکل ۵۰ ساله ساکنان جزیره قشم حل شد
  • حادثه یسنا مصداق بارز همدلی، نوعدوستی و همبستگی است
  • امام جمعه اهل سنت کلاله: حادثه یسنا مصداق بارز همدلی، نوعدوستی و همبستگی است
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • حل مشکل پنجاه ساله «اسناد رفسنجان قشم»
  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی